Thursday, 14 November 2013

Ready for Second Semester ?!!

Assalamualaikum ^___^

     Lagi beberapa hari je nak habis dah cuti for sem1 nie. Hurmm , tak tau nak describe mcm mne perasaan . Dah bersedia ke belum untuk next semester nie ? Hahahha , harap dh ready lahh. Keputusan final exam haritu , Alhamdulillah , walaupun tak smpai target tapi bagus lah jugak. 3 above tuh dh kira elok dah. Hehe , aku bersyukur dengan apa yang aku dpt. Anyway , congratulation untuk kawan - kawan aku yang dpt Dean' List. :D tumpang happy untuk korang.

     Sekarang aku ada kat Penang , tapi esok dh nk blik KL dh. Tak jumpa ramai pun balik sini. Geng2 tok jaya n Natrah ja.. Ira masih di Shah Alam. Aku balik kali nie 4kali jer keluar. Movie marathon 2minggu au balik sini. Thor , Carrie n Highland Tower aku dh tgk. Not bad lah semua citer tu. Hahahhaha. And hari nie , baru je tadi balik dari main boling bersama Natrah , Mizan (kawan natrah) . Huarrgghhh ! nak nangis sebab first time kalah dengan Natrah . 8 pin pulak tuhh.

   Oh , tadi dh check untuk Semester 2 nie aku section brapa. Kali nie section 3 and yes , masih lagi satu kelas dengan Khadijah Ashiqin iaitu housemate aku n classmate aku waktu semester1. Huhu , sebenarnya dh tak tau apa nak tulis . yelah , kita nie bukannya penulis blogger yang terkenal pun , hahhaha . takde orang baca ,.. huhu  ,.. :)))

   Ok lahh , chauu dulu.

 Assalamualaikum :D
Terima kasih daun keladi , lain kali datang lagi ^__^

Saturday, 5 October 2013

New Life n Play with heart again ;'(

Assalamualaikum ,.. ^___^

ehemm , dh 9 bulan telah berlau ,.. Banyak benda yang berlaku sepanjang sembilan bulan tu. Banyak yang aku dah lalui sebagai seorng insan yang lemah kat muka bumi nie. Aku bukan penulis yang terkenal , yang mana mengharapkan ramai yg mmbce ,.. Takde yang dapat aku luahkan secara F2F.


  Dalam 9 bulan nie , aku dh pergi PLKN . Alhamdulillah , apa yang aku inginkan dapat jugak. Hahahahaha , mesti kata aku bodohkan sebab nak sangat pergi PLKN . Hei , uolllss ! I merayu oke ? Tak sangka pulak dapat pergi ., HAHAHAHAHAH ,... Lepas balik dari PLKN tu , aku bekerja kat Kedai OH MY CAKE !
Yess , dari situ , macam2 aku belajar . hurmm , tired jugak bekerja nie pun. Dengan masalah macam2 yang datang . Huhu , tak tertanggung rasanya masalah tu. Bukan itu sahaja , *wahhhh , BERBAHASA MELAYU pulak kau ,... HAHHAHAHA. Aku ambil lesen kereta , hurm , baru lepas L kot ,.. belum belajar lagi ,..

   Here we go ,  4 JUN 2013 , aku dh start pegang title 'Pelajar Kolej' , HAHAHHA , *batak kejap :p
aku masuk KPTM KL - UiTM. Nak tau knpe ada title Uitm , sebabnya , aku amik course under Uitm. Secara tak langsung disini , I pelajar UiTM , yang belajar di KPTM . Get it ? Hhahahha. Tak dapat terima sudahhh :D. Now , detik sekarang nie , aku tengah final exam. arggghhh , seriously , it really hard than SPM ,.. :( . Next week dh start cuti sem. Oke , that's my new life. I think that's all fo today , HAhahahha !

   Gila ka ? Apa kaitan dengan play with heart again ? hurmmm , My heart hurt again. :'(. Just let this end here. My heart cannot take it any longer. Better I keep it and burn it with fire !!!! Aku percaya dengan jodoh yang Allah tetapkan , bakal imamku ada kat luar sana , belum sampai masanya lagi untuk aku bertemu dengan dia. So 'HEART' please jangan buat tuan kau susah hati lagi. Stop it , past is past. Even datang yang baru , don't take it so serious or you will be hurt again. Sakit tu , aku je yang rasa , so please !




Terima kasih daun keladi , lain kali datang lagi ^__^

Saturday, 5 January 2013

Jusco and my Last Day :')

Assalamualaikum ! ^_^

   Helloooo ,.. Oke ,.. Port hari nie , kitorng (Aku , Ira , Natrah dan Ash) pergi Jusco , Bandar Perda . PakCik jd driver semntra ,.. hahaha ,.. msuk ja kereta dia ,.. huhhuu ,.. boleh pekak nuhh ,.. bukak lagu kuat nak mam*** ,..hahahha ,..



Inilah rupa Jusco tuh ,.. hehehhee ,..

   Oke ,.. smpai ja sana , pkiaq lu nak mkn apa ,.. bila dh decide bru g jln2 smpai kul 3.30. Duk jln2 tuh , smpt la km snap n aku beli baju sehelai ,..


 Cian PakCik ,.. jauh ,.. :) tak nmpak rambut Jimmy ,... heeeiii ,.. :D



Oke , saya nmpak cumeell ,.. :D


Couple yang takda perasaan ,.. pelik bila bersama dpa dua ,.. HAHAHAHHA ,.. :D


Mana Natrah ??????


  So , past snap ,.. trun g mkn Pizza Hut lerr ,.. *pizza lagi* :p . Kali nie , sorng RM15 ,.. hehehe ,.. km duk wt macam km ja yg ada dlm tu , sebab duk gelak gila2 ,.. HAHAHHA ,.. Natrah mgjr km pasal santau *errrr , Natrah mengetahui semua yg kami tidak ketahui* 


Natrah mkn speggeti ,...hohoho ,.. saya tak menyukai makanan itu -,-




Ash degn Ira ,.. Sweet keerrrrrr ?????


Alolooooo ,... Natrah sedng bermanja ,.. hehehe ^_____^ 
I like ,.. hahahahhaha  :*


 Promote lagiii ,.. 
Mari dtg ke Pizza Hut at Jusco Bandar Perda ,... :D


Selepas kenyang mkn ,.. and msing2 dh mempunyai perut lebih ,.. anda fhm mksud saya ? hahahahha

   Habis je mkn ,.. kluar ,.. g jln2 lagi ,.. Oh yeahh ,.. ! kitorng g tngkap gmbar ini ,...


Oke , seriuslie cgt cgt lahh teruja jumpa maskot nie ,.. so km dgn takda amik kisah pndgn orng sekeliling terus bergambar ,.. satu persoalan yg bermain dlm klpa otak nie ,.. Orng dlm Maskot nie , lelaki atau Perempuann ??? heemmm,... >,<


Deabak !!! ~~~~


Oke cumell ,. smpai PakCik ada rasa tak senang ,.. hehehehhe PakCik syng nuhh kat MakCik ?? :D


Cumell tak diva2 niee ?? Baik kata chantek , kalau tak ... mlm nie ada yg tdo kat bawah katil ,.. wuuhuuu ,.. ~~


Cer teka , snap gmbar nie ats apa ????


  Lepas tuh ,.. kwn2 PakCik mai ,.. Oh yaaa ,.. ada sesuatu yg mnrik nak dikongsi ,... check this ouutt ,.. !


HAHAHAHHAHAHAHAHAHHAA ,....... 


Ash pun aku nak gelak jugak ,.. HAHAHAHAHHAHAHAHAH 

   For sure , bnda tuh sgt menipu ,.. dia tipu ketinggian aku ,. Aku sgt sgt tak buleh terima ,.. ;(

   Dlm pkul 7.00 aku n Natrah pun berjalan ke arah kereta Ash yg sdng menunggu utk dinaiki *Ira balik bersama keluarganya* . kawan2 Ash ajk p mkn ,.. km pun order la ait Teh Ais Limau ,.. order hat tu je lahh ,.. kalau aku tau kawan Ash nak blnja , aku mintak milkshake ,.. hahahha ,.. Kurang ajar tak ??? Anyway thanks pada kawan Ash yang tidak diketahui namanya ,.. :D


  That's it ,.. my last day at Penang ,.. and last hang out with Ira Shahira , Saidatul Natrah n PakCik Ash ,.. :D ,.. 


My ticket bus ,.. :'(

Bye bye ,.. I will miss all of you ,.. semua la ,.. wahyu , pina , ira , nat , ash , mizan , akmal shahar , aliff dan lain2 ,.. :') i will come back very soon ,.. :D


Terima kasih daun keladi , lain kali datang lagi ^__^