Friday, 28 February 2014

Sukan Institusi Pengajian Tinggi 2014 (SUKIPT'14)

Assalamualaikum !!!

   Story ni dah lama. Tapi baru hari ni ada masa nak post. Hmmmm, mungkin agak basi. But who cares right ? Okayy, SUKIPT ?? Apakah ? Bila aku bagitahu family aku yang aku tak akan balik rumah for one week because of this event , they will ask me like this "SUKIPT???? APA TU ?" -whatttt ???? tak tahu ke ??- ..... HAHHAHA , so kena lah aku explain apa itu sukipt. Aku hanya kata , "OH, ITU SUKAN". -,-'

   Aku dah lama tak ceburi bidang sukan ni. Last waktu sekolah kat SMK Permatang Tok Jaya. Itu mmg sukan habis-habisan. Bila dh pindah sekolah, percayalah....bola netball pun aku tak pegang dah. Aku hanya masuk lontar peluru je. Lontar peluru kott !!! HAHAHHAHAH. lebih mengejutkan dapat third place tau ! #janganPandangKuSebelahMata hehhehe. 


  Okay2. Nak dijadikan cerita aku sambung Dip ni baru rasa pegang bola balik. Lari setempat. Buat sit up, push up. dan segala fitness yang lain. Penat dia jangan cakaplah. Lemak keliling , HAHHAHAH. So, I pun terlibatlah dengan Sukipt ni sebab Kolej aku hantar team netball (PANTHERA'S) .



HARI PERASMIAN SUKAN INSTITUSI PENGAJIAN TINGGI





SEPANJANG SUKIPT DI UiTM & UM







AT THE END OF THE DAY







THE BESTTTTTT MOOOMMEEEENNNTTTT !!!!! 

 I love this so much ! Aku sampai baring atas rumput yang cantik menghijau di stadium uitm untuk tengok keindahan fireworks ! *gambar tu menunjukkan betapa hebatnya photographer tu. Kahkahkah

 Ini pengalaman yang mungkin setengah orang kata "Eleh , poyo ah budak nie. Nampak batak lahhh". Hmm aku tak peduli. For me , ini mmg pengalaman yang tak disangka-sangka. Kebetulan haritu kitorng ada game sebelah pagi dan kena redah "jam". Soooooooooo , kitorang diiringi dengan 4-5 orang pegawai marshall !!!! SANGATTTTTTTTT BESSSTTT ! Tgk kereta semua ke tepi.... Aku dari duduk kat belakang terus duduk sebelah driver. HAHAHHA.... First time punya pasal kann ?


Satu habit aku yang mungkin agak plik. Saya suka MASKOT. Apa2 jenis maskot. Bagi aku binatang-binatang ni comel ! cute pulak tuhhh. HAHHAHAH. Singa Cina tu pun aku suka. hehhehe


Ehemmmmm, paham ke takk ? HAHHAHA... So , The End ~~~

Ouhhh, ada lagi satu. Den cuma nak kabor kek ekau yang den masuk tv waktu hari perasmian tu. Ehemm , sajo lah den nak citoooo. HAHAHHAH k byee ! :p


TOLONG ABAIKAN YANG LAIN ! FOCUS KAT SAYA JE ! SAYA YANG PAKAI SPEC N rapatkan bibir mungkin -,-" HAHHAH. 

Ok Assalamualaikum :D

Terima kasih daun keladi , lain kali datang lagi ^__^