Sunday, 30 October 2016

Graduation's Girl !

Assalamualaikum!

Hello...lo..lo..lo...

Last week is my convocation's day. So, ni nak habaq sikit lah cerita dia and  it was like macam appreciation post lah.. Sebab sembang kat sini panjang panjang takde siapa kisah.. Buat karang kat instagram sat lagi kena kecam pulak. Heheh.. Ready?

Let's begin!

15 October 2016

Touching moment is bila mana kau dah plan that day nak gerak pukul berapa semua, tiba tiba Mama kejut and cakap Ayah tak dapat hantar because he didn't came back from Charter Field yet. That moment rasa bebal semua ada. Gagah bangun mandi and sambil mandi nangis. Hahahha itu memang habit... Nangis masa mandi... Nangis bukan sebab rasa Ayah mungkir janji ke apa.. nangis rasa sedih sebab.. ye lah.. dah seronok Ayah boleh nak hantar.. tetiba tak boleh hantar.. So, rasa... entah lah.. takleh nak describe. Huhu.. So, end up Mama hantar sampai kt KTM Nilai, so from there aku naik tren. Beli ticket sampai Padang Jawa. Masa tu dah lambat giler beb! Rasa macam tak sempat nak ambil Jubah Convo.

Lagi satu station nak sampai kat Serdang Ayah call. Mula mula Ayah suruh berhenti kat Bangi.. tapi dah lepas.. So, Alhamdulillah.. Ayah dapat trip pergi Bangi. That's why he asked me to wait him at KTM Serdang. So, from Serdang to UiTM Shah Alam aku naik dengan Ayah, :'). Masa dah habis semua ayah kata "Alhamdulillah, niat nak hantar Farah pergi hari ni Allah makbulkan dan dipermudahkan" - Ayah.

24 October 2016

Yeah!! Farah dah graduate! Aku malas nak cerita banyak.. ni nak tayang gambar and Appreciation Post je. Huhu!
Norfarah Athirah Binti Kamalrol Rashid
Diploma in Accountancy
Ini Ibu. 
Alhamdulillah.. Allah permudahkan juga perjalanan 
Ibu dari Penang semata untuk datang 
majlis convo aku.
Love you!

 Ini Ayah.
My everything!
 Thank you Ayah for always being there whenever I need you. 

Okay. Itu dua my parents. And tak lupa jugak pada Mama ( tengah tunggu hari) Thank you for everything. Tak akan jumpa tempat lain seorang ibu tiri yang baik macam ni. Allah je dapat balas untuk semua apa yang Mama dah buat untuk Kakak. Thank you Mama!





Okay sekarang Sis nak bagi korang layan gambar.. next entry Sis belanja karangan for you guys! Huhu sebab Sis dah malas nak menulis. Sebab Sis kat tempat kerja. So Sis rasa tak secure lah. HAHHAHAHHAHAH



Okay.. Sikit je lah.. Sebab Sis malas nak belanja dah. Hahahhahahaha bye. See you guys dekat next next next entry. :) #Muahkatkeningkanan













Terima kasih daun keladi , lain kali datang lagi ^__^

Wednesday, 28 September 2016

Facts About Me.

Hellos!. 

Entah kenapa rasa nak bagitau a few facts about myself. Hahah padahal nobody cares pun pasal life aku. KahKah! But, yeah.. to those yang macam baru nak kenal aku.. this is a few things you need to kknow .. and some of that you SHOULD know! HAhahha

50 FACTS ABOUT Norfarah Athirah


  1. Parents divorce. Ada step-mother and step-sister. My biological mum still ada. Aku panggil Ibu. Doakan Mama(Step mother) dipermudahkan untuk melahirkan my little brother.
  2. Have abang and adik lelaki. But still hoping akan ada Abang Ipar :'D
  3. Dari kecik duduk dengan Ibu dekat Penang till I 16 years old. Lepas tu dah stay dengan Ayah.
  4. Start duduk boarding school dari Darjah 4. So kalau kena tinggal seorang kat rumah pun tak kisah. In Syaa Allah, boleh survive :)
  5. Memang minat sukan dari zaman sekolah. Especially, netball! Kalau lari lari, lompat jauh apa semua, zaman kegemilangannya dah berlalu. Hahahahha
  6. Meminati Zaquan Adha start Darjah 6.
  7. Masih mempunyai almari baju yang penuh dengan keratan akhbar tentang ZAQUAN ADHA. Almari tu sekarang diwarisi oleh Haziq (Adik). P/S : Aku tak bagi Ibu buang :'D
  8. Seorang yang sangat meminati Muhd Zaquan Adha Bin Abd Razak. Dapat bercakap dengan Zaquan melalui ERA FM (Segmen #SambungSelebriti). Masa tu Allah je tau perasaan aku. Hahahahhahaha. To those yang tak kenal, sila sila lah Google yer. And yes, he's married. :p
  9. Seorang yang pakai perfume lelaki. POLO, DUNHILL, DASHING, ADIDAS, MONT BLANC, HUGO BOSS. Aku bukan ada masalah kekeliruan jantina okay? Hahahha. Pakai jugak perfume perempuan, tapi tak selalu. Hehhe
  10. Dah tak minum air gas (carbonate) sejak sejak kena period pain yang sakit yang amat sangat! 

Phewww! Nak tulis 10 yang atas ni pun dekat sejam.. Ni ada hati nak bagi 50! Hahah, aku tadah kat hampa 10 dulu. Esok esok tadah lagi. Kita habaq facts yang more personal. 

Choii!! Personal lah sangat! Good Night evelibadehh!

Terima kasih daun keladi , lain kali datang lagi ^__^

Sunday, 18 September 2016

Things Have Changed

Hellos! Aloha!

Ohmai.. It's been a year babe :'D

Aku selalu cuba nak menulis sini. Walau tak boleh everyday, sekali sebulan. Tapi tak tau lah pasai apa tak jadi jadi.Ahahhaha. So, I was 21 years old this year and I've been able to vote. AHAHAHHAHAHHA

Okay, done with the inappropriate things.


Things Have Changed.

What change?
Everything!
So what to do? Explain.

A few months after I'm done with my Diploma's.


Aku dah rasa hilang diorang dari life aku. Not 100%, but the feeling about this matter is 100%. Aku yang mula meletakkan jarak. Aku yang mula sikap tak peduli. Aku.


Sebab?


Diorang.


Tak cukup kan penjelasan ni?

Terima kasih daun keladi , lain kali datang lagi ^__^