Thursday, 18 May 2017

Facts About Me 2.0.

Hellos!

On previous post about Facts About Me , aku dah list about 10 facts about myself.

So hari ni terasa nak tambah lagi lah facts. HAHAHHAH

Here we go!

50 FACTS ABOUT Norfarah Athirah

11. Paling takut + geli dengan cicak dan lipas. (Yang ni jangan buat main. Anak dia yang kecik tu pun aku boleh jerit + menangis kalau tiba tiba muncul)

12. Dah jadi seorang anak yatim :'(. Ibu dah pergi 5 bulan yang lalu. Farah kuat! :')

13. Crush pertama saya masa darjah 5 kalau tak silap. Dia anak cikgu. Cikgu tu kawan arwah Ibu 😂. Sampai Form 2 je. Sebab lepas tu saya gaduh dengan dia. Gaduh baling kerusi wehh!

14. Ada 3 lagu yang aku tak boleh dengar. Automatic kalau dengar, kau akan nampak air mata aku mengalir beb. Hint : Lagu Indonesia and Boy Band.

15. Tak suka Ayda Jebat since dia mulakan karier dia menyanyi. Dia berlakon mula mula okay je. Tapi takpe lah, rezeki dia. Huhu

16. Mula belajar makan sayur pada 24 April 2016.

17. Boleh duduk dalam bilik karaoke sampai 3 jam. Tapi masalah dia aku sorang sorang. Hahahha pun boleh jadi weh.

18. Tak suka kena pressure. Sebab jenis aku kalau stress tak boleh nak luah. Suka simpan dalam dalam. Tapi tak dendam lah.

19. Sekarang tengah sambung Ijazah. Doakan iolss tau uolss.

20. Sekarang baru rasa bodoh kenapa dulu gi buat rayuan masa tak dapat masuk PLKN. Hahahhaha. Ye, aku pergi PLKN sebab aku buat rayuan weh!


Ok! dah tu je dulu. Penat otak aku nak fikir apa patut bagitau, apa patut aku tapis. HAHAHAHAH.

Bye korang!
Assalamualaikum ^,^
Terima kasih daun keladi , lain kali datang lagi ^__^

Teater JIN BOTA

Assalamualaikum 😍

Mula dari awal bulan 4 aku terjebak with this kind of 'theater' .

Tak pernah terlintas untuk join. Tapi passion tu ada. Maybe sebab my family background ke arah macam tu. Menghiburkan gituuu. Hahahha.

Awalnya my housemate, Lee ajak join untuk jadi penari teater. The thing is aku takut aku tak boleh nak bagi full commitment to this. Tapi cuba lah jugak..


So, basically aku tak ada basic even though my parents both are dancers (suatu ketika dahulu).


Lol! Aku bukan nak cerita about me. Hahhaha this post dedicated for Jin Bota :'D

What can I said, being involved with this family is totally no regret! (Walaupun masa cuti mid sem kena juga datang latihan) HAHAHHA.

Pementasan berlangsung pada minggu lepas _ 11,12 &13 Mei di Panggung Bangsawan Melaka. iols dah berkampung di Melaka ni dari 2 haribulan. So, jangan tanya why this week I nak balik ElBiJay.

This is my teammates.


Yeah. Semua nya girl girl. ;)
Each of them had their own story why they get involve with this.

DARI KANAN (Depan) : Yasmin, Farah, Sarah & Rabiatul
DARI KANAN  ( Belakang) : Dean, Azura, Bunga, Jihad & KJ




With Dr. Fadzly


Cantik kan? HAHAHHAHAHAH

Barisan Pelakon :






Ada lagi, tapi aku tkde koleksi gambar diorang. Heheh


So, mana yang dah terlepas nak tengok tu, sorry to say.. sebab sangat best! Aku paling suka pementasan hari kedua dan ketiga. Sebab ada budak budak. And paling best sekali, korang boleh dengar dan rasai keseronokan diorang sampai kat belakang pentas :) They laugh sooo loud! It just so beautiful to heard.



Apa lagi eh? 


Ha nak tengok my tranformasi tak?  😍😍😝


Before


In Progress


Yeah! Perempuan cantik. HAHAHAHHAHAHAHAHHAHA


Engkorang tau tak bertapa tersiksanya aku menari tanpa spec? Then lens ke apa ke semua tak pakai. Masa atas stage tu, aku punya mata dekat projector tengah tengah panggung. memang mata aku kat situ. I don't know what the crowded look like. Who sat on the first lane. Are they enjoyed our performance? I hope they did enjoyed :D


Jujurnya, aku naik stage fikir senyum, step and That Projector. That's it!

Alhamdulillah, all end well. Walaupun actually we know there is a few step yang kitorang ada buat silap. 


Wehh! Aku rasa tadi aku kata taknak cerita pasal aku kan? Hahhaha ni pahal terjebak sampai sini?


Okay lah. Good Night people! See yahh on the next post. Muahh *kiss*

Thank you to each family "Jin Bota". To Sir Ilya, Sir Am, Sir Hisyam dan Sir Asyrik... thank you so much for your time, for your advice toward us. Kalau tak kena marah atau tak kena tegur, sampai bila bila pun kita tak tahu nak betulkan dan terus kekal menjadi KERA SUMBANG.

Assalamualaikum.





Terima kasih daun keladi , lain kali datang lagi ^__^

Tuesday, 2 May 2017

IT'S A BOY !

Assalamualaikum ^_^

Lol, this entry should on this page about 6 months ago beb! HAAHAH

So, it's a boy gais!


Well, introduced to you ! Muhammad Irfan 😍


DOB : 5 NOVEMBER 2016
POB : HOSP TUANKU JA'AFAR, NEGERI SEMBILAN
WEIGHT : 1.78 KG
CURRENT WEIGHT : 5.++ (im not sure actually. HAHHAHA. His weight after 6 month. Maybe will increase. Who knows?)
GENDER : MALE
NAME : Muhammad Irfan Bin Kamalrol Rashid


And yes. I 22 this year, had a lil brother that not even 1 years old yet. HAHHAH. This what we called a living. 

He's now the reason why I always like back home. For every week dude! 


He's adorable, right?

There are a few times, aku kena jaga dia for the whole day (Sekali je rasanya. Yang lain half day je) :P

It really help me to control my anger beb. Hahha . Mestilah tak boleh marah, he's not even understand what I'm said. Lol! I loved kids, okay?

Sekarang aku dah pandai nak buat muka buruk just for him to laugh. and it's fun!



To Muhammad Irfan:


Bila mana Irfan umur 10 tahun, kakak 31 tahun :'), Irfan jaga anak anak kakak kat sekolah tau! HAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAH

LOL! Just Kidding.

Assalamualaikum. Bye 😋



Terima kasih daun keladi , lain kali datang lagi ^__^