Monday, 3 July 2017

The Lucky 8

Assalamualaikum!

Selamat Hari Raya Aidilfitri gaiss 😍! Mohon maaf jika ada salah dan silap tau tau?!!
Topic hari ni is about kembar pada Aidil. Haaaa, teka cepat! Apakah ia?

Jeng...Jeng...Jeng...


Ye betul! pasal Adha 😋😍. Anyone ada yang jawab betul? Okay nanti claim hadiah dari I okeh? 


Whenever aku bagitau orang that aku minat gilerww dengan dia ni, possibility for me to get the same questions is 100%.

1) Apa yang kau minat sangat dia ni?
2) Bukan dia dah kahwin ke?
3) Woii laki orang tu kan?
4) Lol, minat bola ke?

But, soalan yang pertama tu yang selalu aku dapat. 

To be honest, korang tanya lah banyak mana, jawapan aku sama je. "Entah", "Tak tahu lah", "Tak minat sangat pun bola". 

That feeling whenever I saw him on Instagram or TV was like I'm being obsessed towards him. Dia macam kau dapat award yang orang lain tak akan dapat - padahal tengok dia through alam maya je. Hahahha.

Macam mana boleh minat dia? 

So, here the stories began! AHHAHAHHA.
Aku tak sure, I'm on Standard 5 or 6. Tapi aku rasa Standard 5 sebab Zaquan start main dengan Negeri Sembilan pada tahun 2006 (wow! macam belajar Sejarah). Aku macam jakun because ada twins yang main bola dalam padang yang sama. 

Why aku pilih Zaquan instead of Aidil? Sebab aku buat discussion with my bestie Wahyu "Kau nak kembar yang mana?". Actually aku tak sure how the discussion end, yang aku tau, aku ambik number 8, and Wahyu number 7. 

Then aku start gunting surat khabar yang mana ada cerita dia. Yang ada muka dia, aku tampal kat almari baju aku. That almari kat rumah di Penang. Adik aku mewarisinya. Aku sampai cakap dekat arwah Ibu, jangan buang almari tu. If nak buang, cabut semua keratan tu dulu. HAHAHHA (Aku dah pesan kat Adik aku suruh ambik gambar tu, aku tak tau lah dia buat ke tak weh).

Kawan masa sekolah mostly know that aku minat dengan dia. 

Dulu masa takde Instagram, aku pergi CC untuk download gambar dia, selak surat khabar gunting. Sekarang semua di hujung jari. Hari hari aku dapat tengok gambar da, hari hari aku keep update dia buat apa. Hahhaha. Dari dia main untuk team Negeri Sembilan ke ATM ke JDT ke JDT II ke Perak yang sekarang ni, semua aku tengok (KALAU YANG KELUAR TV LAH). Paling epik pernah aku buat masa game NEGERI SEMBILAN vs KELANTAN - dia injured and kena duduk tepi.. aku nangis gais! Arwah Ibu tanya "Awat nangis?" , "Zaquan injured". 😌😝

So, dari cerita aku ni.. kat mana korang rasa aku suka dia? Hensem? Memang tak nafikan.. Tapi serius aku cakap..aku minat dia bukan sebab dia hensem... there is no words that can describe my feeling ... CEEEWWAAHH! hahahha.

#SambungSelebriti

Aku nak share satu benda yang kalau aku dengar balik, serius aku nak lempang! So, korang jangan lah ketawa lebih lebih. 

Cerita ni berlaku 3 tahun lepas ( 3 Jul 2014) - YESS it's today !!

 Era FM masa tu ada buat satu program #SambungSelebriti. Aku pun macam, why not try? Mana tau dapat.. sebab aku memang nak sangat jumpa dengan dia or dengar suara dia. Lama weh aku tunggu, dari bukan bulan puasa, sampai lah dah masuk puasa masa tu.

Apa jadi masa tu aku tak nak cerita, dari apa yang korang akan dengar ni mungkin agak annoying sebab aku sendiri bila dengar balik rasa nak lempang. Tapi weh, time tu masih di peringkat dak dak baru habis sekolah kot.. HAHHHA so, memahami lah sikit yer kawan kawan sekalian 😍😜





*SILA ABAIKAN SUARA SUMBANG DI BELAKANG

I try my best untuk upload video tu masuk dalam entry ni.. Tapi tak boleh.. ke sebab aku tak reti?!! 😓

Korang boleh tengok video tu dekat SINI .

By the way, yang korang dengar macam suara tersepit dalam toilet tu, yes aku nangis betul betul 😓. 

Kau tau tak perasaan masa tu bercampur campur. bayangkanlah masa tengah jawab telefon tu aku kena berdiri kat palang depan pintu masuk KTM tu, lepas tu orang tak payah cakap la, Nauzubillah punya ramai (sebab masa tu semua orang baru balik dari kerja and nak cuti raya tak silap ke tak eh? ) Then, kau rasa makcik makcik sebelah aku tengok je ke aku nangis? TAK! diorang dengar sekali apa benda aku cakap. Aku syak mesti dalam hati "Apa budak ni cakap sambil nangis nangis? Tadi beria cakap ramai peminat dia". HAHHHA

Okay. Aku rasa macam panjang sangat pulak entry ni. Ini kalau sambung mau tiga hari tiga malam tak habis. HAHAHA. Aku stop kat sini je lah.

So, pada yang recently baru kenal aku.. If korang nampak aku overly excited bila tengok gambar Zaquan atau tengah tengok LIVE Zaquan, mohon memahami. Hahhaa. Aku tak leh bendung dah mimik muka excited aku tu. Dia automatik. HAHAHAH

Selamat Hari Raya sekali lagi! And wish me luck sebab ESOK which is 4 Jul 2017 my first paper Final Exam. Aku mendoakan semoga semua student UiTM yang mana akan hadap final ni sama sama berjaya!

All the best gais!

Assalamualaikum!

Terima kasih daun keladi , lain kali datang lagi ^__^

Thursday, 18 May 2017

Facts About Me 2.0.

Hellos!

On previous post about Facts About Me , aku dah list about 10 facts about myself.

So hari ni terasa nak tambah lagi lah facts. HAHAHHAH

Here we go!

50 FACTS ABOUT Norfarah Athirah

11. Paling takut + geli dengan cicak dan lipas. (Yang ni jangan buat main. Anak dia yang kecik tu pun aku boleh jerit + menangis kalau tiba tiba muncul)

12. Dah jadi seorang anak yatim :'(. Ibu dah pergi 5 bulan yang lalu. Farah kuat! :')

13. Crush pertama saya masa darjah 5 kalau tak silap. Dia anak cikgu. Cikgu tu kawan arwah Ibu 😂. Sampai Form 2 je. Sebab lepas tu saya gaduh dengan dia. Gaduh baling kerusi wehh!

14. Ada 3 lagu yang aku tak boleh dengar. Automatic kalau dengar, kau akan nampak air mata aku mengalir beb. Hint : Lagu Indonesia and Boy Band.

15. Tak suka Ayda Jebat since dia mulakan karier dia menyanyi. Dia berlakon mula mula okay je. Tapi takpe lah, rezeki dia. Huhu

16. Mula belajar makan sayur pada 24 April 2016.

17. Boleh duduk dalam bilik karaoke sampai 3 jam. Tapi masalah dia aku sorang sorang. Hahahha pun boleh jadi weh.

18. Tak suka kena pressure. Sebab jenis aku kalau stress tak boleh nak luah. Suka simpan dalam dalam. Tapi tak dendam lah.

19. Sekarang tengah sambung Ijazah. Doakan iolss tau uolss.

20. Sekarang baru rasa bodoh kenapa dulu gi buat rayuan masa tak dapat masuk PLKN. Hahahhaha. Ye, aku pergi PLKN sebab aku buat rayuan weh!


Ok! dah tu je dulu. Penat otak aku nak fikir apa patut bagitau, apa patut aku tapis. HAHAHAHAH.

Bye korang!
Assalamualaikum ^,^
Terima kasih daun keladi , lain kali datang lagi ^__^

Teater JIN BOTA

Assalamualaikum 😍

Mula dari awal bulan 4 aku terjebak with this kind of 'theater' .

Tak pernah terlintas untuk join. Tapi passion tu ada. Maybe sebab my family background ke arah macam tu. Menghiburkan gituuu. Hahahha.

Awalnya my housemate, Lee ajak join untuk jadi penari teater. The thing is aku takut aku tak boleh nak bagi full commitment to this. Tapi cuba lah jugak..


So, basically aku tak ada basic even though my parents both are dancers (suatu ketika dahulu).


Lol! Aku bukan nak cerita about me. Hahhaha this post dedicated for Jin Bota :'D

What can I said, being involved with this family is totally no regret! (Walaupun masa cuti mid sem kena juga datang latihan) HAHAHHA.

Pementasan berlangsung pada minggu lepas _ 11,12 &13 Mei di Panggung Bangsawan Melaka. iols dah berkampung di Melaka ni dari 2 haribulan. So, jangan tanya why this week I nak balik ElBiJay.

This is my teammates.


Yeah. Semua nya girl girl. ;)
Each of them had their own story why they get involve with this.

DARI KANAN (Depan) : Yasmin, Farah, Sarah & Rabiatul
DARI KANAN  ( Belakang) : Dean, Azura, Bunga, Jihad & KJ




With Dr. Fadzly


Cantik kan? HAHAHHAHAHAH

Barisan Pelakon :






Ada lagi, tapi aku tkde koleksi gambar diorang. Heheh


So, mana yang dah terlepas nak tengok tu, sorry to say.. sebab sangat best! Aku paling suka pementasan hari kedua dan ketiga. Sebab ada budak budak. And paling best sekali, korang boleh dengar dan rasai keseronokan diorang sampai kat belakang pentas :) They laugh sooo loud! It just so beautiful to heard.



Apa lagi eh? 


Ha nak tengok my tranformasi tak?  😍😍😝


Before


In Progress


Yeah! Perempuan cantik. HAHAHAHHAHAHAHAHHAHA


Engkorang tau tak bertapa tersiksanya aku menari tanpa spec? Then lens ke apa ke semua tak pakai. Masa atas stage tu, aku punya mata dekat projector tengah tengah panggung. memang mata aku kat situ. I don't know what the crowded look like. Who sat on the first lane. Are they enjoyed our performance? I hope they did enjoyed :D


Jujurnya, aku naik stage fikir senyum, step and That Projector. That's it!

Alhamdulillah, all end well. Walaupun actually we know there is a few step yang kitorang ada buat silap. 


Wehh! Aku rasa tadi aku kata taknak cerita pasal aku kan? Hahhaha ni pahal terjebak sampai sini?


Okay lah. Good Night people! See yahh on the next post. Muahh *kiss*

Thank you to each family "Jin Bota". To Sir Ilya, Sir Am, Sir Hisyam dan Sir Asyrik... thank you so much for your time, for your advice toward us. Kalau tak kena marah atau tak kena tegur, sampai bila bila pun kita tak tahu nak betulkan dan terus kekal menjadi KERA SUMBANG.

Assalamualaikum.





Terima kasih daun keladi , lain kali datang lagi ^__^

Tuesday, 2 May 2017

IT'S A BOY !

Assalamualaikum ^_^

Lol, this entry should on this page about 6 months ago beb! HAAHAH

So, it's a boy gais!


Well, introduced to you ! Muhammad Irfan 😍


DOB : 5 NOVEMBER 2016
POB : HOSP TUANKU JA'AFAR, NEGERI SEMBILAN
WEIGHT : 1.78 KG
CURRENT WEIGHT : 5.++ (im not sure actually. HAHHAHA. His weight after 6 month. Maybe will increase. Who knows?)
GENDER : MALE
NAME : Muhammad Irfan Bin Kamalrol Rashid


And yes. I 22 this year, had a lil brother that not even 1 years old yet. HAHHAH. This what we called a living. 

He's now the reason why I always like back home. For every week dude! 


He's adorable, right?

There are a few times, aku kena jaga dia for the whole day (Sekali je rasanya. Yang lain half day je) :P

It really help me to control my anger beb. Hahha . Mestilah tak boleh marah, he's not even understand what I'm said. Lol! I loved kids, okay?

Sekarang aku dah pandai nak buat muka buruk just for him to laugh. and it's fun!



To Muhammad Irfan:


Bila mana Irfan umur 10 tahun, kakak 31 tahun :'), Irfan jaga anak anak kakak kat sekolah tau! HAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAH

LOL! Just Kidding.

Assalamualaikum. Bye 😋



Terima kasih daun keladi , lain kali datang lagi ^__^