Monday, 3 July 2017

The Lucky 8

Assalamualaikum!

Selamat Hari Raya Aidilfitri gaiss 😍! Mohon maaf jika ada salah dan silap tau tau?!!
Topic hari ni is about kembar pada Aidil. Haaaa, teka cepat! Apakah ia?

Jeng...Jeng...Jeng...


Ye betul! pasal Adha 😋😍. Anyone ada yang jawab betul? Okay nanti claim hadiah dari I okeh? 


Whenever aku bagitau orang that aku minat gilerww dengan dia ni, possibility for me to get the same questions is 100%.

1) Apa yang kau minat sangat dia ni?
2) Bukan dia dah kahwin ke?
3) Woii laki orang tu kan?
4) Lol, minat bola ke?

But, soalan yang pertama tu yang selalu aku dapat. 

To be honest, korang tanya lah banyak mana, jawapan aku sama je. "Entah", "Tak tahu lah", "Tak minat sangat pun bola". 

That feeling whenever I saw him on Instagram or TV was like I'm being obsessed towards him. Dia macam kau dapat award yang orang lain tak akan dapat - padahal tengok dia through alam maya je. Hahahha.

Macam mana boleh minat dia? 

So, here the stories began! AHHAHAHHA.
Aku tak sure, I'm on Standard 5 or 6. Tapi aku rasa Standard 5 sebab Zaquan start main dengan Negeri Sembilan pada tahun 2006 (wow! macam belajar Sejarah). Aku macam jakun because ada twins yang main bola dalam padang yang sama. 

Why aku pilih Zaquan instead of Aidil? Sebab aku buat discussion with my bestie Wahyu "Kau nak kembar yang mana?". Actually aku tak sure how the discussion end, yang aku tau, aku ambik number 8, and Wahyu number 7. 

Then aku start gunting surat khabar yang mana ada cerita dia. Yang ada muka dia, aku tampal kat almari baju aku. That almari kat rumah di Penang. Adik aku mewarisinya. Aku sampai cakap dekat arwah Ibu, jangan buang almari tu. If nak buang, cabut semua keratan tu dulu. HAHAHHA (Aku dah pesan kat Adik aku suruh ambik gambar tu, aku tak tau lah dia buat ke tak weh).

Kawan masa sekolah mostly know that aku minat dengan dia. 

Dulu masa takde Instagram, aku pergi CC untuk download gambar dia, selak surat khabar gunting. Sekarang semua di hujung jari. Hari hari aku dapat tengok gambar da, hari hari aku keep update dia buat apa. Hahhaha. Dari dia main untuk team Negeri Sembilan ke ATM ke JDT ke JDT II ke Perak yang sekarang ni, semua aku tengok (KALAU YANG KELUAR TV LAH). Paling epik pernah aku buat masa game NEGERI SEMBILAN vs KELANTAN - dia injured and kena duduk tepi.. aku nangis gais! Arwah Ibu tanya "Awat nangis?" , "Zaquan injured". 😌😝

So, dari cerita aku ni.. kat mana korang rasa aku suka dia? Hensem? Memang tak nafikan.. Tapi serius aku cakap..aku minat dia bukan sebab dia hensem... there is no words that can describe my feeling ... CEEEWWAAHH! hahahha.

#SambungSelebriti

Aku nak share satu benda yang kalau aku dengar balik, serius aku nak lempang! So, korang jangan lah ketawa lebih lebih. 

Cerita ni berlaku 3 tahun lepas ( 3 Jul 2014) - YESS it's today !!

 Era FM masa tu ada buat satu program #SambungSelebriti. Aku pun macam, why not try? Mana tau dapat.. sebab aku memang nak sangat jumpa dengan dia or dengar suara dia. Lama weh aku tunggu, dari bukan bulan puasa, sampai lah dah masuk puasa masa tu.

Apa jadi masa tu aku tak nak cerita, dari apa yang korang akan dengar ni mungkin agak annoying sebab aku sendiri bila dengar balik rasa nak lempang. Tapi weh, time tu masih di peringkat dak dak baru habis sekolah kot.. HAHHHA so, memahami lah sikit yer kawan kawan sekalian 😍😜





*SILA ABAIKAN SUARA SUMBANG DI BELAKANG

I try my best untuk upload video tu masuk dalam entry ni.. Tapi tak boleh.. ke sebab aku tak reti?!! 😓

Korang boleh tengok video tu dekat SINI .

By the way, yang korang dengar macam suara tersepit dalam toilet tu, yes aku nangis betul betul 😓. 

Kau tau tak perasaan masa tu bercampur campur. bayangkanlah masa tengah jawab telefon tu aku kena berdiri kat palang depan pintu masuk KTM tu, lepas tu orang tak payah cakap la, Nauzubillah punya ramai (sebab masa tu semua orang baru balik dari kerja and nak cuti raya tak silap ke tak eh? ) Then, kau rasa makcik makcik sebelah aku tengok je ke aku nangis? TAK! diorang dengar sekali apa benda aku cakap. Aku syak mesti dalam hati "Apa budak ni cakap sambil nangis nangis? Tadi beria cakap ramai peminat dia". HAHHHA

Okay. Aku rasa macam panjang sangat pulak entry ni. Ini kalau sambung mau tiga hari tiga malam tak habis. HAHAHA. Aku stop kat sini je lah.

So, pada yang recently baru kenal aku.. If korang nampak aku overly excited bila tengok gambar Zaquan atau tengah tengok LIVE Zaquan, mohon memahami. Hahhaa. Aku tak leh bendung dah mimik muka excited aku tu. Dia automatik. HAHAHAH

Selamat Hari Raya sekali lagi! And wish me luck sebab ESOK which is 4 Jul 2017 my first paper Final Exam. Aku mendoakan semoga semua student UiTM yang mana akan hadap final ni sama sama berjaya!

All the best gais!

Assalamualaikum!

Terima kasih daun keladi , lain kali datang lagi ^__^